Uutiset

Satoja asiantuntijoiden laatimia
artikkeleja useista eri aihealueista

Uutiset - 2013

Laajaa paritusjuttua käsitellään Tampereella

Pirkanmaan käräjäoikeudessa puidaan laajaa paritusaaltoa, jossa vuoden 2011 alusta alkaen kahden miehen epäillään käyttäneen jopa yli kolmeakymmentä asuntoa ympäri Suomea paritustarkoitukseen. Prostituution asiakkaina oli jopa tuhansia miehiä.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Lelujen turvallisuuden sääntely ei ole lasten leikkiä

Lapsen laittaessa lelun suuhun lelun kemialliset ominaisuudet tekevät tuhojaan. Lasten turvallisuutta taataan säätelemällä leluteollisuutta entistä enemmän. Lelujen kemialliset ominaisuudet joutuvat tarkempaan syyniin ja niitä rajoitetaan vahvasti – heinäkuussa voimaan astui uusia rajoituksia.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Suomen kansalaisuus myönnetty tänä vuonna noin 4200 ulkomaalaiselle

Ensimmäisellä puolivuodella jopa 4202 ulkomaalaista saavutti Suomen kansalaisuuden. Yli 4/5 kansalaisuushakemuspäätöksistä oli myönteisiä – kansalaisuusilmoitusten myöntämisosuus oli vieläkin suurempi. Keskimääräinen hakemusten käsittelyaika oli vajaa vuosi ja ilmoitusten noin 2,5 kuukautta. Kansalaisuutta voi hakea sekä paperisesti että sähköisesti.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Vapaaehtoisten lasten parissa rikostaustaa ehdotetaan tarkistettavaksi

Lasten kanssa toistuvasti ja suoraan toimivien vapaaehtoisten rikostaustaa ehdotetaan tutkittavaksi. Ehdotuksen on laatinut oikeusministeriön työryhmä. Rikosrekisteriotteen hankkiminen Oikeusrekisterikeskuksesta edellyttäisi vapaaehtoistyöntekijän suostumusta.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Eduskunnan oikeusasiamies ratkaisi ennätysmäärän juttuja – kantelujen määrä kasvussa

Vuonna 2012 vireille saatettiin jopa reilu 4700 laillisuusvalvonta-asiaa. Kasvua oli parin sadan kantelun verran. Ratkaisuja saatiin noin 5000 laillisuusvalvonta-asiassa ja keskiarvo käsittelyajoissa oli loppuvuonna 2012 vajaa viisi ja puoli kuukautta.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Syytteestä sopimisen mahdollistava esitys eduskunnan käsittelyyn

Hallitus on laatinut esityksen koskien syytteestä sopimisen mahdollistamista. Rikoksesta epäilty voisi tämän myötä hyötyä tunnustamisesta, jonka seurauksena syytteestä voitaisiin sopia ja rangaistusta lieventää. Tällä hetkellä tunnustuksella on merkitystä vain rikosoikeudellisen vastuun arvioinnissa, eikä se siis voi lieventää tuomiota.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Pikaluottomarkkinoiden epäkohtia korjataan

Kesäkuun alussa astuu voimaan uusia säännöksiä koskien pikaluottojen markkinointia. Luotoille on uudessa lainsäädännössä muun muassa asetettu korkokatto, luotonantajien velvollisuuksia luotonottajan luottokelpoisuuden arvioinnissa on lisätty ja lisämaksullisten tekstiviestipalvelujen käyttö on kielletty.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Kiinteistökauppa pian mahdollista sähköisesti – prosessi helpottuu - See more at: http://opuslex.fi/kiinteistokauppa-pian-mahdollista-sahkoisesti - prosessi helpottuu

Ensi marraskuusta alkaen kiinteistökauppa-asioita voidaan hoitaa myös sähköistä kauppakirjaa käyttäen. Prosessi helpottuu ja kustannukset pienenevät, kun kiinteistön luovutustiedot voidaan suoraan siirtää vaadittaviin viranomaisten rekistereihin eikä lainhuudolle vaadittaisi enää erillistä hakemusta.

Lue uutinen

Puhelinpalvelu

0600 199 33

Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin (3,10 € + ppm/min)

OpusLexin lakimiehet palvelevat sivua myös puhelimitse! Puhelinneuvontaa numerossa 0600 199 33 (3,1 € + ppm/min). Sinua lähinnä vapaana oleva OpusLexin lakimies vastaa puheluusi arkipäivisin kello 8:00-16:00 välisenä aikana, aattopäivinä klo 8:00-14:00.