Uutiset

Satoja asiantuntijoiden laatimia
artikkeleja useista eri aihealueista

Uutiset - 2013

Vapaaehtoisten lasten parissa rikostaustaa ehdotetaan tarkistettavaksi

Lasten kanssa toistuvasti ja suoraan toimivien vapaaehtoisten rikostaustaa ehdotetaan tutkittavaksi. Ehdotuksen on laatinut oikeusministeriön työryhmä. Rikosrekisteriotteen hankkiminen Oikeusrekisterikeskuksesta edellyttäisi vapaaehtoistyöntekijän suostumusta.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Eduskunnan oikeusasiamies ratkaisi ennätysmäärän juttuja – kantelujen määrä kasvussa

Vuonna 2012 vireille saatettiin jopa reilu 4700 laillisuusvalvonta-asiaa. Kasvua oli parin sadan kantelun verran. Ratkaisuja saatiin noin 5000 laillisuusvalvonta-asiassa ja keskiarvo käsittelyajoissa oli loppuvuonna 2012 vajaa viisi ja puoli kuukautta.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Syytteestä sopimisen mahdollistava esitys eduskunnan käsittelyyn

Hallitus on laatinut esityksen koskien syytteestä sopimisen mahdollistamista. Rikoksesta epäilty voisi tämän myötä hyötyä tunnustamisesta, jonka seurauksena syytteestä voitaisiin sopia ja rangaistusta lieventää. Tällä hetkellä tunnustuksella on merkitystä vain rikosoikeudellisen vastuun arvioinnissa, eikä se siis voi lieventää tuomiota.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Pikaluottomarkkinoiden epäkohtia korjataan

Kesäkuun alussa astuu voimaan uusia säännöksiä koskien pikaluottojen markkinointia. Luotoille on uudessa lainsäädännössä muun muassa asetettu korkokatto, luotonantajien velvollisuuksia luotonottajan luottokelpoisuuden arvioinnissa on lisätty ja lisämaksullisten tekstiviestipalvelujen käyttö on kielletty.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Kiinteistökauppa pian mahdollista sähköisesti – prosessi helpottuu - See more at: http://opuslex.fi/kiinteistokauppa-pian-mahdollista-sahkoisesti - prosessi helpottuu

Ensi marraskuusta alkaen kiinteistökauppa-asioita voidaan hoitaa myös sähköistä kauppakirjaa käyttäen. Prosessi helpottuu ja kustannukset pienenevät, kun kiinteistön luovutustiedot voidaan suoraan siirtää vaadittaviin viranomaisten rekistereihin eikä lainhuudolle vaadittaisi enää erillistä hakemusta.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Viranomaisten yhteishanke lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi käynnistyy

Viranomaisten tehokkaammalla yhteistyöllä voidaan puuttua lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan, jonka seurauksena lähes joka päivä yksi lapsi Suomessa vammautuu. Harvinaisemmissa tapauksissa väkivalta johtaa lapsen menehtymiseen, kuten paljon keskustelua herättäneessä 8-vuotiaan helsinkiläistytön murhatapauksessa, jossa lastensuojelutoimet pettivät. Viranomaisten yhteistyön kehittämiseksi eri ministeriöt ovat käynnistämässä Lastenasiaintalo-hanketta.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Kuluttajamarkkinoinnissa on aina kerrottava kokonaishinta

Kuluttajansuojalain mukaan kulutushyödykettä markkinoitaessa on aina kerrottava sen kokonaishinta veroineen, ja kokonaishinta ei saa jäädä mainoksessa taka-alalle tai piiloon. Tuoreessa tapauksessa kuluttaja-asiamies totesi TeliaSoneran rikkoneen lakia jättäessään kertomatta kokonaishinnan markkinoinnissaan, minkä seurauksena TeliaSonera määrättiin muuttamaan markkinointitapaansa.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

OpusLexin blogi avattu

Ensimmäisestä Blogi Vieraskynän kirjoituksesta vastaa asianajaja Väinö Teperi ja aiheena on ajankohtainen kuittikauppa.

Lue uutinen

Puhelinpalvelu

0600 199 33

Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin (1 € + ppm/min)

OpusLexin lakimiehet palvelevat sivua myös puhelimitse! Puhelinneuvontaa numerossa 0600 199 33 (1 € + ppm/min). Sinua lähinnä vapaana oleva OpusLexin lakimies vastaa puheluusi arkipäivisin kello 8:00-16:00 välisenä aikana, aattopäivinä klo 8:00-14:00.