2013

Laajaa paritusjuttua käsitellään Tampereella

Julkaistu: 15.08.2013

Pirkanmaan käräjäoikeudessa puidaan laajaa paritusaaltoa, jossa vuoden 2011 alusta alkaen kahden miehen epäillään käyttäneen jopa yli kolmeakymmentä asuntoa ympäri Suomea paritustarkoitukseen. Prostituution asiakkaina oli jopa tuhansia miehiä. Tapauksessa paristusta on tapahtunut muun muassa Lahdessa, Joensuussa, Turussa ja Tampereella, ja toiminta päättyi vasta tämän vuoden keväällä. Jutusta uutisoi Helsingin Sanomat.

Parituksesta rangaistaan rikoslain mukaan muun muassa sitä, joka hankkiakseen itselleen tai toiselle taloudellista hyötyä järjestää huoneen tai muun tilan korvausta vastaan tapahtuvaa sukupuoliyhteyttä tai siihen rinnastettavaa seksuaalista tekoa varten, majoittaa ja edistää sellaiseen tekoon ryhtyvää, markkinoi kyseistä toimintaa, käyttää hyväksi kyseistä toimintaa tai viettelee tai painostaa toisen kyseiseen toimintaan. Rangaistukseksi parituksesta säädetään sakkoa tai vankeutta enintään kolmeksi vuodeksi. Nyt tutkinnassa olevassa jutussa miehet olivat siis järjestäneet tiloja prostituutiota varten.

Parituksesta on erikseen säädetty rangaistavaksi törkeä tekomuoto, joka on kyseessä esimerkiksi, jos kohteena on kahdeksaatoista vuotta nuorempi lapsi ja teko on kokonaisuutena arvostellen törkeä. Törkeästä parituksesta voi enimmillään seurata kuuden vuoden vankeusrangaistus.

Myös parituksen yritys on rangaistava.

Puitavassa paritusjärjestelyssä kolme vironvenäläisnaista järjestelivät yhteensä noin puolensadan virolaisnaisen asunnoissa harjoittamaa prostituutiota. Miehet vuokrasivat asunnot naisten käyttöön. Toimintaa mainostettiin internetissä.

Keskusrikospoliisi on toimittanut asiassa kattavan esitutkinnan. Jutussa saavutetun rikoshyödyn arvioidaan nousseen jopa 300 000 euroon.

Poliisi ei tällä hetkellä epäile jutussa tapahtuneen ihmiskauppaa tai alaikäisiin kohdistunutta prostituutiota. Prostituoitujen tiedetään toimineen vapaaehtoisesti.

Löydätkö vastauksen kysymykseesi artikkeleistamme?

Uutiset

Odottavan äidin oikeus työkyvyttömyyskorvaukseen täsmentyi

Korkein oikeus on tuoreessa ratkaisussaan ottanut kantaa työkyvyttömyyskorvaukseen raskausajalla. Tapauksessa henkilö oli vuonna 1997 sattuneen työtapaturman seurauksena joutunut käyttämään jatkuvasti särkylääkitystä työskennellessään, sillä hänellä oli todettu neuropaattinen kiputila. Tapaturman johdosta aiheutunut ansion alentuma henkilön uudelleenkouluttauduttua pintakäsittelijäksi oli korvattu myönnetyllä tapaturmaeläkkeellä.

Lue uutinen

Uutiset

Esitutkintaan ja pakkokeinojen käyttöön uudistuksia

Tuomioistuin päättää perusoikeuksiin merkittävimmin kajoavien salaisten pakkokeinojen käytöstä poliisin esitettyä asiaa sille. Tuomioistuin päättää myös pakkokeinojen avulla saadun esitutkittavaan rikokseen liittymättömän ylimääräisen tiedon käyttämisestä esimerkiksi vakavien rikosten selvittämiseen.

Lue uutinen

Uutiset

Blogeihin ei saa sisältyä piilomainontaa

Kuluttaja-asiamies on linjannut, että yritysten markkinointikanavinaan käyttämissä sekä ammattibloggaajien pitämissä blogeissa ei saa olla piilomainontaa. Piilomainonnalla tarkoitetaan mainontaa, jota lukija ei erota muusta sisällöstä. Kuluttajansuojalain mainonnan tunnistettavuutta koskevat säännöksen koskevat siis näitä blogeja.

Lue uutinen

Puhelinpalvelu

0600 199 33

Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin (3,10 € + ppm/min)

OpusLexin lakimiehet palvelevat sivua myös puhelimitse! Puhelinneuvontaa numerossa 0600 199 33 (3,1 € + ppm/min). Sinua lähinnä vapaana oleva OpusLexin lakimies vastaa puheluusi arkipäivisin kello 8:00-16:00 välisenä aikana, aattopäivinä klo 8:00-14:00.