Uutiset

Satoja asiantuntijoiden laatimia
artikkeleja useista eri aihealueista

Uutiset - 2013

Velkajärjestelyssä olevan henkilön lisätulojen vaikutus maksuohjelmaan täsmentyi

Korkein oikeus otti kantaa, kuinka velallisen velvollisuus suorituksiin kasvaa yksityishenkilön velkajärjestelyssä, kun tämän tulot lisääntyvät mutta samoin lisääntyvät myös asumis- ja terveydenhoitomenot.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Korkein oikeus kumosi tuomion salakuljetuksesta

Tapauksessa henkilö oli tilannut postitse 23 laserosoitinta, eikä ollut esittänyt maahantuonnin yhteydessä laitteiden turvallisuusluokitusta koskevia asiakirjoja tai tyyppitarkastustodistuksia. Laitteiden lähetys oli pysäytetty tullissa. Laiminlyöntien seurauksena sekä käräjäoikeus että hovioikeus olivat tuominneet maahantuojan salakuljetuksesta, mutta Korkein oikeus päätyi kumoamaan tuomion sekä hylkäämään syytteen siitä.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Kaupunki loukkasi kirjallisella varoituksellaan opettajan sananvapautta

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen antoi huomautuksen Riihimäen kaupungin kasvatus- ja opetustoimenjohtajalle sekä kaupunginlakimiehelle, kun kaupunki oli loukannut opettajan sananvapautta antamalla tälle kirjallisen varoituksen mielipidekirjoituksesta.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Uudistuksia valvottuun koevapauteen ja seksuaalirikollisten hoitoon

Ensi vuoden alusta astuu voimaan koevapautta koskevia uudistuksia. Pitkän kehitystyön tulokset saivat presidentin vahvistukseen viime kuun loppupuolella.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Syyskuusta lähtien todistajilla mahdollisuus suurempaan korvaukseen

Henkilön todistaessa oikeudenkäynnissä on hänellä oikeus korvaukseen taloudellisesta menetyksestä. Syyskuusta lähtien korvauksen enimmäismäärä nousee 80 euroon vuorokaudelta. Korotusta tulee reilu parikymmentä euroa.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Laajaa paritusjuttua käsitellään Tampereella

Pirkanmaan käräjäoikeudessa puidaan laajaa paritusaaltoa, jossa vuoden 2011 alusta alkaen kahden miehen epäillään käyttäneen jopa yli kolmeakymmentä asuntoa ympäri Suomea paritustarkoitukseen. Prostituution asiakkaina oli jopa tuhansia miehiä.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Lelujen turvallisuuden sääntely ei ole lasten leikkiä

Lapsen laittaessa lelun suuhun lelun kemialliset ominaisuudet tekevät tuhojaan. Lasten turvallisuutta taataan säätelemällä leluteollisuutta entistä enemmän. Lelujen kemialliset ominaisuudet joutuvat tarkempaan syyniin ja niitä rajoitetaan vahvasti – heinäkuussa voimaan astui uusia rajoituksia.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Suomen kansalaisuus myönnetty tänä vuonna noin 4200 ulkomaalaiselle

Ensimmäisellä puolivuodella jopa 4202 ulkomaalaista saavutti Suomen kansalaisuuden. Yli 4/5 kansalaisuushakemuspäätöksistä oli myönteisiä – kansalaisuusilmoitusten myöntämisosuus oli vieläkin suurempi. Keskimääräinen hakemusten käsittelyaika oli vajaa vuosi ja ilmoitusten noin 2,5 kuukautta. Kansalaisuutta voi hakea sekä paperisesti että sähköisesti.

Lue uutinen

Puhelinpalvelu

0600 199 33

Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin (1 € + ppm/min)

OpusLexin lakimiehet palvelevat sivua myös puhelimitse! Puhelinneuvontaa numerossa 0600 199 33 (1 € + ppm/min). Sinua lähinnä vapaana oleva OpusLexin lakimies vastaa puheluusi arkipäivisin kello 8:00-16:00 välisenä aikana, aattopäivinä klo 8:00-14:00.