Uutiset

Satoja asiantuntijoiden laatimia
artikkeleja useista eri aihealueista

Uutiset - 2014

Lakimuutos laittoman maahantulon järjestämistä koskien voimaan

Huhtikuun alusta alkaen laittoman maahantulon järjestäjän rangaistusvastuu ankaroituu. Rangaistavaa on muutoksen jälkeen laittoman maahantulon järjestäminen silloinkin, kun maahantulossa hyödynnetty asiakirja on aito, mutta väärin perustein saatu. Lakimuutoksella tavoitellaan laittoman maahantuloon järjestämisen sekä siihen kytkeytyvän muun rikollisuuden kuten ihmiskaupan ehkäisyä.

Lue uutinen

Uutiset - 2014

Ryhmärakennuttamista ehdotetaan säänneltävän uudella lailla

Nykyään yleistynyt ryhmärakennuttaminen, jonka edistäminen on kirjattu hallitusohjelmaan, halutaan tarkemman sääntelyn alaiseksi. Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa mietinnössään uuden oman lain säätämistä ryhmärakennuttamista varten.

Lue uutinen

Uutiset - 2014

Mobiilipelien kuluttajansuoja puhuttaa

Kuluttajansuojan toteutuminen mobiilipeleissä on viime aikoina herättänyt keskustelua. Nyt EU:n kuluttajaviranomaiset ja komissio aikovat ryhtyä toimenpiteisiin kuluttajansuojan parantamiseksi. Pelit ovat usein mainosten mukaan ilmaiset, mutta pelissä eteneminen edellyttää käytännössä ostoksia pelin sisällä.

Lue uutinen

Uutiset - 2014

Korkein oikeus lievensi rangaistuksen törkeästä pahoinpitelystä rangastukseen pahoinpitelystä

Tuoreessa tapauksessa Korkein oikeus tuomitsi henkilön pahoinpitelystä, vaikka tämä oli alemmassa tuomioistuimessa tuomittu törkeästä pahoinpitelystä. Tapauksessa tuomittu oli 16.11.2010 paininut toisen henkilön kanssa porraskäytävässä ja paennut sen jälkeen asuntoonsa. Toinen henkilö oli kuitenkin hakannut tai potkinut asunnon ovea, jonka jälkeen tuomittu oli suutuksissaan ottanut puukon ja avannut oven.

Lue uutinen

Uutiset - 2014

OpusLexiin mukaan uusi toimisto Kuopiosta

Asianajotoimisto Hyvärinen & Pääkkö Oy on liittynyt OpusLexin joukkoon. Asianajotoimisto Hyvärinen & Pääkkö Oy on sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä palveleva asianajotoimisto. Tutustu heidän palveluihinsa täällä.

Lue uutinen

Uutiset - 2014

Konkurssien, yrityssaneerausten ja yksityishenkilöiden velkajärjestelyjen määrä kasvussa

Talouden vaikeudet näkyvät yritysten ja yksityishenkilöiden maksukyvyttömyyteen liittyvien eli insolvenssioikeudellisten menettelyiden lisääntymisenä. Tilastokeskuksen julkaisemien tuoreiden tilastojen mukaan viime vuonna lisääntyivät niin konkurssit, yrityssaneeraukset kuin yksityishenkilöiden velkajärjestelytkin.

Lue uutinen

Uutiset - 2014

K-kauppa ja S-ryhmä tuoreen kilpailulain muutoksen valossa määräävässä markkina-asemassa

Vuoden alusta voimaan astui uusi kilpailulain säännös, jonka mukaan yritykset, joilla on yli 30 prosentin markkinaosuus valtakunnallisessa päivittäistavaroiden vähittäiskaupasta, ovat määräävässä markkina-asemassa. Tällainen osuus on nykytilanteessa K-kaupan ja S-ryhmän keskusliikkeillä. Kilpailulailla turvataan kilpailun edellytyksen markkinoilla – kilpailun tulee toimia ja olla tervettä.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Odottavan äidin oikeus työkyvyttömyyskorvaukseen täsmentyi

Korkein oikeus on tuoreessa ratkaisussaan ottanut kantaa työkyvyttömyyskorvaukseen raskausajalla. Tapauksessa henkilö oli vuonna 1997 sattuneen työtapaturman seurauksena joutunut käyttämään jatkuvasti särkylääkitystä työskennellessään, sillä hänellä oli todettu neuropaattinen kiputila. Tapaturman johdosta aiheutunut ansion alentuma henkilön uudelleenkouluttauduttua pintakäsittelijäksi oli korvattu myönnetyllä tapaturmaeläkkeellä.

Lue uutinen

Puhelinpalvelu

0600 199 33

Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin (3,10 € + ppm/min)

OpusLexin lakimiehet palvelevat sivua myös puhelimitse! Puhelinneuvontaa numerossa 0600 199 33 (3,1 € + ppm/min). Sinua lähinnä vapaana oleva OpusLexin lakimies vastaa puheluusi arkipäivisin kello 8:00-16:00 välisenä aikana, aattopäivinä klo 8:00-14:00.