Uutiset

Satoja asiantuntijoiden laatimia
artikkeleja useista eri aihealueista

Uutiset - 2013

Helsinkiläistytön murhasta syytetyt syyntakeisia

Paljon mediahuomiota herättäneen tapauksen, jossa 8-vuotiaan tytön murhasta syytetään tämän isää ja isän naisystävää, käsittely jatkuu Helsingin käräjäoikeudessa. Syytettyjen on todettu teetetyn ja juuri julkaistun mielentilatutkimuksen mukaan olleen tekohetkellä syyntakeisia. Syyttäjän kannan mukaan tytön kuolema oli myös tahallisesti tarkoitettu.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Oikeusasiamiehelle kannellaan yhä useammin

Eduskunnan oikeusasiamiehelle tehtyjen kanteluiden määrä on kasvanut jopa 70 prosenttia kymmenen vuoden sisällä. Viime vuonna oikeusasiamiehen tutkittavaksi tulleiden kantelujen määrä nousi noin sadalla kantelulla vuoteen 2011 verrattuna. Oikeusasiamiehelle kanteleminen on jokaisen meistä oikeus, ja se voidaan tehdä myös toisen henkilön puolesta. Kantelun tutkinnasta ei aiheudu kantelijalle kuluja.

Lue uutinen

Uutiset - 2013

Korkein oikeus otti kantaa työsyrjintään palkkaeron muodossa

Tuoreessa korkeimman oikeuden tuomiossa otetaan kantaa työsyrjinnän täyttymiseen silloin, kun samasta työstä maksetaan eri palkkaa eri henkilöille. Tapauksessa kaupungin järjestelyvaraeristä maksetuissa palkoissa oli suuruusero Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen piirin työntekijöiden sekä Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja Tehy ry:n välisen erillisen sopimuksen piirin työntekijöiden välillä.

Lue uutinen

Puhelinpalvelu

0600 199 33

Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin (1 € + ppm/min)

OpusLexin lakimiehet palvelevat sivua myös puhelimitse! Puhelinneuvontaa numerossa 0600 199 33 (1 € + ppm/min). Sinua lähinnä vapaana oleva OpusLexin lakimies vastaa puheluusi arkipäivisin kello 8:00-16:00 välisenä aikana, aattopäivinä klo 8:00-14:00.