Uutiset

Satoja asiantuntijoiden laatimia
artikkeleja useista eri aihealueista

Uutiset - 2023

YTK Työelämä ja Opuslex – yhteistyötä jo 10 vuotta

Työelämässä eteemme voi tulla pulmallisia tilanteita, kuten saamatta jääneet palkat, yllätyksellinen työsuhteen päättäminen työnantajan taholta tai vaikkapa epäselvä lomautustilanne. Jos näin käy, työntekijä voi kokea tilanteen ahdistavaksi ja yksin on raskasta selvitä.

Lue uutinen

Uutiset - 2022

Tervetuloa Opuslex-verkostoomme Asianajotoimisto Aawa Oy! 

Opuslex-verkostomme uudeksi jäseneksi on liittynyt Asianajotoimisto Aawa Oy Vaasasta.

Lue uutinen

Uutiset - 2021

Opuslex-verkostomme laajeni Mikkeliin

Asianajotoimisto Ervasti & Kunnas Oy on liittynyt Opuslex-verkostoomme. Itsenäisten asianajotoimistojemme verkosto toimii nyt yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla!

Lue uutinen

Uutiset - 2020

UPM ja OpusLex-asianajotoimistot yhteistyöhön metsätilojen sukupolvenvaihdoksissa

PM Metsä ja OpusLex-asianajotoimistojen verkosto ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa metsänomistajille asiantuntijapalveluita metsätilan sukupolvenvaihdoksiin aiempaa enemmän ja lähempänä metsänomistajia.

Lue uutinen

Uutiset - 2019

OpusLex-asianajotoimistot ja Suomen Homekoirayhdistys ry aloittavat yhteistyön

Suomessa tehdään vuosittain yli satatuhatta asunto- ja kiinteistökauppaa. Vaikka useimmissa kaupoissa ei ilmene ongelmia, valitettavasti osa niistä ajautuu myöhemmin riitana oikeuteen.

Lue uutinen

Uutiset - 2018

Korkein oikeus hylkäsi valituslupahakemuksen ns. valelääkäriasiassa

Korkein oikeus ei ottanut tutkittavakseen asiaa, joka koski ns. valelääkäri Esa Laihoon kohdistettuja rikossyytteitä sekä häneen ja hänen omistamaansa osakeyhtiöön kohdistettuja korvausvaatimuksia.

Lue uutinen

Uutiset - 2018

Avopuolison isän tekemää työn perusteella ei voitu tuomita hyvitystä avoerossa

A ja B olivat olleet avoliitossa, joka päättyi eroon 18.8.2012. Asianosaiset olivat avoliiton aikana rakentaneet puoliksi omistamalleen kiinteistölle omakotitalon. B:n isä oli suorittanut rakennuskohteessa ammattiosaamista vaativia kirvesmiestöitä.

Lue uutinen

Uutiset - 2017

Valtakunnansyyttäjä tuomittiin sakkorangaistukseen

Korkein oikeus (KKO) on tuominnut valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoa vastaavaan 1720 euron sakkorangaistukseen. Nissisen katsottiin rikkoneen virkavelvollisuuttaan, kun hän osallistui käsittelyyn ja päätöksentekoon eräissä Valtakunnansyyttäjänviraston (VKSV) koulutushankinta-asioissa.

Lue uutinen

Puhelinpalvelu

0600 199 33

Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin (3,10 € + ppm/min)

OpusLexin lakimiehet palvelevat sivua myös puhelimitse! Puhelinneuvontaa numerossa 0600 199 33 (3,1 € + ppm/min). Sinua lähinnä vapaana oleva OpusLexin lakimies vastaa puheluusi arkipäivisin kello 8:00-16:00 välisenä aikana, aattopäivinä klo 8:00-14:00.