2015

Konkurssien määrä vähentynyt, yrityssaneerausten ja yksityishenkilöiden velkajärjestelyiden määrä pysynyt samana

Julkaistu: 21.10.2015

Konkurssien määrä on tämän vuoden tammi- syyskuussa vähentynyt 14,8 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Konkurssit ovat koskettaneet 8312 työntekijää, mikä on 2375 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Konkurssien määrä on vähentynyt teollisuuden ja kaivostoiminnan, rakentamisen, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemistoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammi–syyskuussa maa-, metsä- ja kalatalouden päätoimialalla. Tilastokeskuksen tilastoissa on huomioitu kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä

Yrityssaneerausten määrä on laskenut 1,1 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, mutta yrityssaneerauksien koskettama henkilökunnan määrä on lisääntynyt 17,8 prosentilla. Yrityssaneerausten määrä on kasvanut maa-, metsä-, ja kalatalouden, teollisuuden ja kaivostoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla.

Yksityishenkilöiden velkajärjestelyhakemuksia on jätetty 3074 tammi-syyskuussa, mikä on 0,3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Sukupuolijakauma jätetyissä velkajärjestelyhakemuksissa on hyvin tasainen, 51,2 prosenttia hakemuksista on miesten ja 48,8 prosenttia naisten jättämiä.

Löydätkö vastauksen kysymykseesi artikkeleistamme?

Uutiset

Rikoslakiin tulee uusi törkeää luonnonsuojelurikosta koskeva säännös

Aiemmin laissa ei luonnonsuojelurikoksesta ollut törkeää tekomuotoa. Rikos voidaan arvioida törkeäksi, jos se on kokonaisuutena arvostellen törkeä ja se aiheuttaa vakavaa vaaraa luonnolle, sillä tavoitellaan huomattavaa taloudellista hyötyä tai se on erityisen suunnitelmallinen. Rangaistus rikoksesta on neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

Lue uutinen

Uutiset

Korkolain mukainen viitekorko ja viivästyskorot 1.1.–30.6.2016

Korkolain mukainen viitekorko ajanjaksona 1.1.–30.6.2016 on 0,5 %. Viivästyskorko tänä ajanjaksona on siten 7,5 % vuodessa (viitekorko lisättynä korkolain 4 §:n mukaisella 7 prosenttiyksikön lisäkorolla).

Lue uutinen

Uutiset

Suomi ja Espanja allekirjoittivat verosopimuksen

Sopimus muuttaa muun muassa Suomessa sijaitsevan osakehuoneiston vuokrauksesta ja myynnistä saatavan tulon verotusta. Jatkossa Suomi verottaa sekä vuokratuloa että luovutusvoittoa, joita Espanjassa asuvat henkilöt saavat Suomessa sijaitsevista osakehuoneistoista.

Lue uutinen

Puhelinpalvelu

0600 199 33

Oikeudellisten asioiden neuvontapuhelin (3,10 € + ppm/min)

OpusLexin lakimiehet palvelevat sivua myös puhelimitse! Puhelinneuvontaa numerossa 0600 199 33 (3,1 € + ppm/min). Sinua lähinnä vapaana oleva OpusLexin lakimies vastaa puheluusi arkipäivisin kello 8:00-16:00 välisenä aikana, aattopäivinä klo 8:00-14:00.